taxidaklicht, taxi

Taxichauffeur dodelijk ongeval Hardenberg is opgepakt

HARDENBERG – De 35-jarige bestuurder van de afgelopen weekend in Hardenberg verongelukte taxibus is aangehouden. De man wordt verdacht van roekeloos rijgedrag, zo meldt de politie.

Bij het ongeluk op de kruising N34 en de J.C. Kellerlaan kwam een twintigjarige man uit Slagharen om het leven en raakten de taxichauffeur en vijf andere inzittenden licht gewond.

De vijf, allen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar en afkomstig uit Schuinesloot en Slagharen, werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar inmiddels is iedereen weer naar huis.

De chauffeur, afkomstig uit de gemeente Hardenberg, is op last van de officier van justitie aangehouden op grond van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hierin is bepaald dat het verboden is zich zodanig te gedragen in het verkeer dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander om het leven komt of zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht.

De taxibus kwam op de kruising in botsing met een 27-jarige man uit Vriezenveen. De taxibus reed vanuit de Eugenboersdijk in de richting van de J.C. Kellerlaan. Door de botsing raakte de bus van de weg en belandde in de sloot.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.