rechtbank, rechter

Boete voor doorrijden na botsing tegen taxi: 250 euro

DRACHTEN – Een automobilist uit Drachten heeft een boete gekregen van slechts 250 euro vanwege opzettelijk doorrijden na een botsing met een taxi. De taxi raakte hierbij zwaar beschadigd.

De bestuurder van de andere auto, een Ford Sierra, reed door, nadat hij eerst een paar woorden had gewisseld met de vrouw die de taxi bestuurde.

Taxichauffeur

De man had letterlijk de bocht te kort genomen, toen hij voor de taxi langs afsloeg. De taxichauffeuse noteerde het kenteken en schakelde de politie in.

De passagier van de taxi kende de bestuurder van de Ford. De man woonde bij haar in de straat. Woensdag bij de politierechter kon hij zich niets meer van de botsing heugen.

Politie

Hij wist alleen nog dat hij na een ruzie met zijn vrouw in de auto was gestapt. Daarna was hij overstuur weggereden. De politie trof de man een poosje na het ongeval thuis aan en kwam verward over. De taxichauffeuse had de indruk dat de man onder invloed was.

De politie had hem niet laten blazen. Zijn auto was aan de voorzijde zwaar beschadigd, de bumper lag er half af. De Drachtster had gezegd dat de Ford de hele dag voor zijn huis had gestaan.

Dat geloofde de rechter niet. Zij veroordeelde de verdachte tot betaling van een boete van 250 euro, zo meldt Waldnet.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.