politie, agent

Agenten schieten op overvallers taxi in Amsterdam

AMSTERDAM – De politie heeft woensdagnacht in Amsterdam-Noord geschoten op twee jongens die een taxichauffeur hadden overvallen. Eén ervan is opgepakt.

De overval gebeurde rond 2.00 uur bij de flat Petmolen. De jongens waren ingestapt op de Nieuwmarkt. Toen de taxi bij Petmolen aankwam, zetten ze een pistool op het hoofd van de chauffeur en sommeerden hem al zijn geld af te geven. Daarna gingen ze er te voet vandoor.

Agenten

Surveillerende agenten zagen de overvallers even later lopen en zetten te voet de achtervolging in. Daarbij hebben de agenten geschoten. Een politiewoordvoerder kon donderdagochtend nog niet zeggen of het om waarschuwingsschoten ging of dat er gericht is geschoten.

Een van de overvallers is aangehouden, de ander is nog voortvluchtig. De recherche was donderdag nog bezig met technisch onderzoek. Een deel van het gebied was daartoe afgezet, zo meldt AT5.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.