Station, Utrecht, Centraal

Nieuwe taxistandplaats bij Centraal Station Utrecht

UTRECHT – Taxi’s bij station Utrecht Centraal moeten hun klanten voortaan oppikken op het streekbusstation omdat het taxiplateau buiten werking is gesteld. Vanwege het gebrek aan ruimte is er een ‘buffer’ parkeerterrein gemaakt ter hoogte van het Moreelsepark.

De bedoeling was dat de ingebruikname van de nieuwe standplaatsen zou samenvallen met de invoering van het taxikeurmerk. Alleen chauffeurs met het Taxikeur mogen in de toekomst gebruikmaken van de standplaatsen. De invoering vergde echter meer tijd dan voorzien en volgt nu later dit jaar.

Nieuwe plaats

Opvallend is dat rond het taxiplateau geen verwijzingen te vinden zijn naar de nieuwe standplaatsen. Alleen één onopvallend bord in de traverse tussen de stationshal en Hoog Catharijne verwijst naar de nieuwe plek.

Het taxiplateau gaat de komende jaren dienstdoen als werkterrein voor de verbouwing van de stationshal en er komt tijdelijke opslagruimte voor de winkels in de stationshal. Ook de KLPD-post, die nu nog in de stationshal zit, krijgt er een tijdelijk onderkomen.

Uiteindelijk wordt het platform helemaal gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe Stationsplein oost, de hoofdentree van de verbouwde stationshal, die dan officieel OV-terminal moet gaan heten, zo meldt dnu.nl.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Nieuwe taxistandplaats bij Centraal Station Utrecht”

taxi taxi|09.02.11|10:35

Taxi keurmerk dit hebben kantoorpikkie,s weer eens bedacht het werkt voor geen meter
het kost taxi bedrijven alleen maar geld en dus ook de klant uit eindelijk.
Nu op utrecht moet je een borg betalen van meer dan 99 euro en dan krijg je iets voor op je ruit en dan mag je in een buffer staan,maar iedereen kan er een halen als je maar betaald bedenk dan gelijk een goed iets dit is weer maar tijdelijk.
en dan die slagbomen haha als je derde staat en krijgt van centrale n rit kan m niet rijden.

divaso|11.02.11|18:55

Eigenlijk nu al mislukt. De chauffeurs staan tussen 2 gebouwen zonder sanitaire voorzieningen, geen koffie te verkrijgen, geen mogelijkheid om te schuilen bij slecht weer en er is geen werk. De enige verwijzing naar de nieuwe opstapplaats is een luchtfoto en de term stationsplein zuid.

fawad|30.05.11|23:07

ik wel graag wel weten over tag pas voor toe gang naar taxi sdand plats.