rechtbank, rechter, uitspraak, veroordeling

Werkstraf en rijbewijs kwijt voor taxichauffeur na ongeval

GRONINGEN – Een 48-jarige taxichauffeur uit Groningen is veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur en een rijontzegging van 12 maanden (de helft voorwaardelijk) omdat hij een vrouw op een zebrapad schepte.

Het slachtoffer raakte zeer ernstig gewond. De rechtbank vindt dat de man een zeer grove verkeersfout heeft gemaakt; een misdrijf. Dat hij het ongeluk als beroepschauffeur heeft veroorzaakt, wordt hem extra zwaar aangerekend.

Taxichauffeur

Het ongeluk gebeurde op 3 augustus 2009 op de Hereweg in Groningen. De taxichauffeur maakte een verkeerde inschatting. Hij reed 50 kilometer per uur over de busbaan, richting de Herebrug en zag een rij auto’s stilstaan. De taxichauffeur dacht dat die daar stilstond omdat het voorste voertuig linksaf wilde slaan.

De auto’s stonden echter stil omdat een vrouw met een kinderwagen over het zebrapad liep. Daar achter liep het slachtoffer met de fiets in haar hand. Die fiets werd veertig meter weggeslingerd door de klap.

Lees het rechtbankverslag op het weblog van Rob Zijlstra, verslaggever van het Dagblad van het Noorden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Werkstraf en rijbewijs kwijt voor taxichauffeur na ongeval”

Martijn|10.02.11|15:50

Zeer vreemd dat je bij een inschattingsfout gelijk gecriminaliseerd word door Justitie, ik zou zeer zeker in beroep gaan hiertegen, een chauffeur is nu eenmaal van vlees en bloed & shit happens…! dat de heren bestuurders daar maar eens mee leren leven, dat de dagelijkse praktijk niet altijd met regeltjes is te ondervangen. De bewuste chauffeur zal wel onder tijdsdruk hebben gestaan om ergens op tijd te zijn… maar dat is nog geen misdrijf! Maar ja Justitie dwaalt wel vaker in NL!

henk|17.02.11|12:02

Het gaat steeds beter met je, denk je ook wel eens na over het slachtoffer.
Je hebt vaak een kort door de bocht antwoord, enige bijscholing te beginnen bij het basisonderwijs lijkt mij gewenst.

Werkstraf en rijbewijs kwijt voor taxichauffeur na ongeval | TaxiPro