station, Nijmegen

Eigen Keurmerk voor taxibedrijven in regio Nijmegen

NIJMEGEN – Vijf taxibedrijven die samen meer dan vijftig taxi’s op de weg hebben in Nijmegen hebben een eigen keurmerk opgericht. Daarvoor hebben ze zich verbonden aan de Vereniging Kwaliteitstaxi Nijmegen.

Het lidmaatschap is tegelijk een kwaliteitslabel.

Nijmeegse Taxicentrale

Ben van Loef is directeur van de Nijmeegse Taxicentrale, een van de vijf bedrijven die zich hebben geschaard achter het initiatief van Vereniging Kwaliteitstaxi Nijmegen. 

Volgens Van Loef is een Nijmeegs ‘keurmerk’ nodig.

“Bij het NS-station worden nu mensen uit een taxi gehaald door een chauffeur die zegt dat hij goedkoper is. Het gaat om taxibedrijven van buiten. Ze nemen klanten aan de arm mee. Daar zijn andere taxichauffeurs verbolgen over”, zegt hij in De Gelderlander.

Keurmerk

Een regel waar de aangesloten taxibedrijven zich aan moeten houden: de klant via de kortste weg daarheen brengen waar hij moet zijn. Het keurmerk maakt geen onderdeel uit van de nieuwe taxiwet, waarbij TTO’s verplicht kunnen worden door de gemeente.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Eigen Keurmerk voor taxibedrijven in regio Nijmegen”

Trees|12.03.11|15:58

Is er bij station nijmegen ook een taxiestandplaats ? En is er ook een OV taxie ?