handboeien, arrestatie, verdachte

Duo gepakt voor overvallen op taxichauffeurs Groningen

GRONINGEN – De politie heeft donderdagmorgen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden die verdacht wordt van twee gewelddadige berovingen op taxichauffeurs in de Groningse wijk Lewenborg. Hij is de tweede verdachte die voor de overvallen werd aangehouden.

Woensdagnacht en donderdagmorgen werden twee taxichauffeurs beroofd.

Taxichauffeur

De eerste overval vond rond 3.00 uur plaats. Een 28-jarige taxichauffeur was door twee onbekende mannen bedreigd met een scherp voorwerp en moest geld en een mobiele telefoon afgeven.

Een vrouwelijke taxichauffeur werd enkele uren later ook door twee mannen beroofd. Ook zij werd met een scherp voorwerp bedreigd door twee onbekende mannen. Bij deze overval werd een mobiel pinautomaat en een geldbedrag buitgemaakt.

Pinautomaat

De mobiele pinautomaat werd verderop door agenten aangetroffen. Direct hierop werd een 28-jarige inwoner van Groningen in de omgeving aangehouden. Zijn signalement kwam overeen met de omschrijving die het vrouwelijke slachtoffer had opgegeven.

De 2e verdachte kon in de loop van de morgen in een woning in de wijk Lewenborg worden aangehouden. Beide verdachten zitten vast en zullen worden gehoord. De politie onderzoekt of het duo verantwoordelijk is voor beide overvallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Duo gepakt voor overvallen op taxichauffeurs Groningen”

woudy|28.02.11|09:50

graag zou ik willen reageren op de geweldadige overval in Lewenborg,omdat ik zelf het vrouwelijke slachtoffer ben.
Als je als taxichauffeur bijna geen cashgeld bij je hebt, zullen de overvallen afnemen.
Het is niks frustrerender een overval te doen voor maar vijf euro,
want meer had ik niet bij mij omdat wij pinautomaten in onze taxi´s hebben.
Dus de chauffeurs en de bazen hebben het zelf in de hand om de overvallers te demotiveren
Ik hoop dat we hier met zijn allen voor gaan.