taxi

145 taxi’s in Den Bosch zijn ‘Oeteltaxi’ tijdens carnaval

DEN BOSCH – Tijdens carnaval mogen 145 chauffeurs in Den Bosch hun taxi voorzien van het predikaat ‘Oeteltaxi 073’. De sticker moet dienen als keurmerk voor veilig en betrouwbaar vervoer.

In totaal 160 taxichauffeurs probeerden het keurmerk te bemachtigen. De Verkeersinspectie keurde enkele aanvragen onder meer af omdat niet kon worden aangetoond dat de meter was geijkt, zo meldt het Brabants Dagblad.

Taxi

De Oeteltaxi’s zijn bedoeld om taxipassagiers uit Den Bosch en omliggende plaatsen ervan af te houden in een ‘vreemde’ taxi te stappen.

Sinds taxi’s geen gemeentelijke vergunning hoeven te bezitten en met een landelijke vergunning in het hele land passagiers kunnen opnemen, wordt Den Bosch met name tijdens carnaval overstelpt met taxi’s van elders, vooral vanuit de Randstad.

Tarieven

Het probleem deed zich voor dat veel van deze taxi’s alleen bereid waren passagiers voor een rit naar bijvoorbeeld Utrecht te vervoeren. Ook beklaagden passagiers zich over de hoge tarieven die deze taxi’s hanteerden.

Lees ook: Taxibranche Den Bosch voert eigen keurmerk in

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “145 taxi’s in Den Bosch zijn ‘Oeteltaxi’ tijdens carnaval”

Harm Vrind|03.03.11|11:39

Jammer maar helaas, vorig jaar heb ik ook in oeteldonk gereden en alleen maar tevreden klanten in de auto gehad.
Had toen ook een oeteltaxi sticker op de auto dus alles legaal.
Jammer dat ik dit jaar niet mee mocht rijden, maar ja de goede moeten weer onder de kwade lijden

John Verharen|20.02.12|08:25

Het is een lachertje deze oeteltaxi, ze staan ervoor dat ze kwaliteit willen leveren en de taxi’s uit de stad willen weren maar laat ze dan ook alle ritten rijden.
Gisteravond tot twee maal toe een taxirit geweigerd naar de maaspoort in Den Bosch.
Belachelijk dat dit kan hef de oeteltaxi op in den bosch laat laat iedereen rijden, zelfs de politie kon er niks aan doen, laat de rijksverkeersinspectie maar eens steek proeven nemen
bij de oeteltaxi’s dan zullen ze weleens anders gaan piepen.