taxibord, daklicht, taxi

Inspectie legt illegaal taxibedrijf uit Hilvarenbeek stil

HILVARENBEEK – De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft na een tip van de marechaussee een illegaal taxibedrijf uit Hilvarenbeek stilgelegd. De twaalf aanwezige taxi’s en vier personenauto’s waren onverzekerd en zijn afgevoerd.

Het taxibedrijf was actief in het straatvervoer in de regio Tilburg en hield zich daarnaast bezig met het begeleiden van escort-dames.

Boekhouding

De boekhouding van dit taxibedrijf is meegenomen door de IVW voor onderzoek. Ook had de taxi-ondernemer nog een bedrag van 800 euro aan verkeersboetes openstaan, die hij ter plaatse moest voldoen.

De taxi-ondernemer gebruikte zijn moeder als katvanger voor zijn bedrijf, omdat hijzelf niet aan de vereisten voldeed een eigen taxibedrijf op zijn naam te krijgen.

Taxibedrijf

Zowel de ondernemer als zijn chauffeurs beschikten niet over de vereisten papieren om werkzaam te zijn in een taxibedrijf. Ook bleek de taxi-ondernemer niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit laatste was geen obstakel voor hem om een taxi te besturen.

De IVW kreeg voor de actie assistentie van andere handhavingsdiensten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.