Politie, agent

Derde aanhouding voor overvallen taxichauffeurs Groningen

GRONINGEN – De politie heeft woensdag een derde verdachte aangehouden vanwege twee gewelddadige overvallen op twee taxichauffeurs in Groningen. Het gaat om een 24-jarige stadgenoot.

Vorige week woensdagnacht en donderdagmorgen werden twee taxichauffeurs beroofd.

Taxichauffeur

Een 28-jarige taxichauffeur was door twee onbekende mannen bedreigd met een scherp voorwerp en moest geld en een mobiele telefoon afgeven.

Een vrouwelijke taxichauffeur werd enkele uren later ook door twee mannen beroofd. Ook zij werd met een scherp voorwerp bedreigd door twee onbekende mannen.  Bij deze overval werden mee mobiel pinautomaat en een geldbedrag buitgemaakt.

Mobiele pinautomaat

De mobiele pinautomaat werd verderop door agenten aangetroffen. Direct hierop werd een 28-jarige inwoner van Groningen in de omgeving aangehouden. Zijn signalement kwam overeen met de omschrijving die het vrouwelijke slachtoffer had opgegeven.

De politie startte direct een onderzoek op. De politie kwam al snel een tweede verdachte op het spoor. Tijdens het onderzoek bleek dat deze 30-jarige man uit Groningen niet verantwoordelijk was voor beide overvallen. Hij werd naar huis gestuurd.

De andere twee verdachten zitten nog vast.

Lees ook: Duo gepakt voor overvallen op taxichauffeurs Groningen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.