politiehelikopter

Video: Taxichauffeur Almere gewond en taxi kwijt na overval

ALMERE – Een taxichauffeur is zaterdagavond neergestoken en beroofd van zijn taxi. De politie heeft drie kwartier later één van de twee verdachten aan kunnen houden in Hilversum. De taxi is terug gevonden, de tweede verdachte nog niet.

Zaterdagavond rond 19.30 uur beroofden twee mannen een taxichauffeur op de Laan der VOC in Almere Buiten. Hierbij raakte deze chauffeur gewond toen hij met een scherp voorwerp werd gestoken.

Taxi

De twee personen vluchtten weg na deze beroving met de taxi. Agenten van Gooi en Vechtstreek spotten de auto even later op de A1.

Drie kwartier later werd de taxi aangetroffen in Hilversum. Van beide mannen ontbrak ieder spoor. Aan de hand van het signalement hebben agenten een verdachte persoon in de nabijheid van station Hilversum Sportpark aangehouden.

Politiehelikopter

Naar een tweede verdachte werd nog naarstig gezocht in de omgeving. Hierbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Toen de tweede verdachte niet meer is aangetroffen is de zoeking in de buurt afgeblazen.

De gewonde taxichauffeur moest zich onder medische behandeling laten stellen maar kon daarna weer huiswaarts keren. De recherche van district Zuid (politie Flevoland) heeft deze zaak in verder onderzoek.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.