taxistandplaats, Schiphol, drukte, taxi, taxichauffeur

Opnieuw stakingen in openbaar vervoer Randstad

Er wordt de komende weken weer gestaakt in het openbaar vervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De medewerkers van de vervoersbedrijven in de steden komen in actie tegen plannen om andere bedrijven een kans te geven.

De acties beginnen op 7 april in Amsterdam, gevolgd in Rotterdam op 12 april en Den Haag op 20 april. Op deze dagen is er tussen de ochtend- en avondspits geen openbaar vervoer.

Aanbesteding

De vakbonden willen dat de regering afziet van verplichte aanbesteding en 120 miljoen euro aan bezuinigingen. Volgens de bonden zou hierdoor over twee tot drie jaar 40% minder openbaar vervoer in de steden zijn. Ook vrezen zij dat de veiligheid in het openbaar door de bezuinigingen in het geding komt.

In februari waren er ook al acties in het stads-ov. Toen reed maar een beperkt aantal trams, bussen en metro’s niet en viel de overlast voor de meeste reizigers erg mee. Bij de tweede actieronde gaan de bonden een stapje verder met hun protesten, al proberen zij de reizigers zo veel mogelijk te ontzien door wel tijdens de spitsuren te rijden.

Acties

Mochten ook deze acties geen gehoor vinden bij politiek Den Haag, dan denkt Abvakabo FNV aan grotere acties, zoals een 24-uursstaking, of werkonderbrekingen tijdens de ochtend- of avondspits, zo meldt RTL Nieuws.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Opnieuw stakingen in openbaar vervoer Randstad”

alex weekhout|12.04.11|21:48

ja mooi een staking bij het openbaar vervoer mooi hebben wij ook meer werk op de taxi ga er maar mee door een taxi chauffeur kan dit wel gebruiken groetjes alex de taxi chauffeur

Sakina|18.04.11|13:02

Goedemiddag,

ik wil graag weten wat dat betekent voor de Randstadrail in Zoetermeer en de bussen richting Leiden/Leiderdorp??

Alvast bedankt.

Groet,