taxistandplaats, taxi

Oss bekijkt verplaatsing taxistandplaats Centraal Station

OSS – De gemeente Oss gaat bekijken of de taxistandplaats voor het Centraal Station verplaatst kan worden. Er zijn irritaties bij de Ossche taxichauffeurs over de ‘onzichtbare plek’ achter een grote muur en de toegenomen onveiligheid voor het verkeer op de Spoorlaan.

De taxichauffeurs zien vanachter de muur geen klanten aankomen en de klanten zien de taxi’s niet staan.

Treintaxi

Er zijn in totaal vier plaatsen, waarvan één voor de treintaxi. Deze treintaxiplaats is de eerste plaats. Terwijl de treintaxi juist beschikt over een paal waar klanten de taxi kunnen laten roepen.

Verder staan er veel wagens van de regiotaxi daar te wachten op de volgende rit, zodat andere bedrijven er niet meer kunnen staan.

Taxichauffeurs

Edwin Zijderveld, projectleider namens de gemeente Oss herkent de klachten van de taxichauffeurs. Vorige week werd tijdens een overleg, waarbij naast de gemeente ook onder andere de politie en chauffeurs aanwezig waren, afgesproken dat de gemeente gaat bekijken of de taxistandplaats naar de overkant van de Spoorlaan verplaatst kan worden.

“We nemen het mee in een onderzoek. Het is dan bijvoorbeeld nog wel nodig om te kijken of dat niet strijdig is met het aantal parkeerplaatsen voor de ondernemers in de Spoorlaan. De huidige taxistandplaats kan wellicht worden gebruikt als voetgangersgebied. Hopelijk kunnen we over enkele weken meer duidelijkheid geven”, zegt hij op Kliknieuws.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.