Openbaar Vervoer, staking, Rotterdam, RET

Dinsdag staakt het personeel openbaar vervoer Rotterdam

ROTTERDAM – Taxibedrijven in Rotterdam opgelet: medewerkers van het Rotterdamse stadsvervoersbedrijf RET staken dinsdag 12 april. Dat betekent dat na afloop van de ochtendspits de bussen, metro’s en trams van de RET geen nieuwe ritten meer starten tot het begin van de avondspits.

Samen met collega’s van het GVB uit Amsterdam en de HTM uit Den Haag willen de medewerkers van de RET via acties aandacht vragen voor goed openbaar vervoer in de steden.

Stadvervoer

Het kabinet wil, met steun van zijn gedoogpartner, openbare aanbesteding van het stadsvervoer verplicht stellen. Daarnaast moeten de drie stadsvervoerders minimaal 120 miljoen euro bezuinigen, terwijl de bedrijven de afgelopen jaren al aanzienlijk hebben ingeleverd.

Wanneer het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het stadsvervoer.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.