Amsterdam, taxistandplaats, Centraal Station, taxi, taxichauffeur

Tweede Kamer is positief over nieuwe taxiwet met TTO’s

DEN HAAG –  De Tweede Kamer is het in grote lijnen eens met de nieuwe taxiwet. Weliswaar wil een aantal fracties dat de overheid een maximum kan stellen aan het aantal taxi’s in een stad. Maar dat is onmogelijk wegens Europese regels, zo meldt minister Melanie Schultz (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Ook kan een gemeente geen maximum stellen aan het aantal TTO’s in een stad.

De minister benadrukte nog eens dat de nieuwe Taxiwet er niet toe zal leiden dat taxichauffeurs van buiten de grote steden worden geweerd als ze een grote stad binnen willen rijden.

Amendement

Met haar antwoord stelde ze CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp gerust. Die meende een gat in de nieuwe wet te hebben gevonden en wilde een amendement indienen. Dat zal hij nu niet doen.

In de wet wordt onder meer geregeld dat het gemeentebestuur in de vier grote steden, Enschede, Eindhoven en Haarlemmermeer groepsvorming verplicht mag stellen voor de opstapmarkt; de TTO’s. De CDA’er dacht daarom dat chauffeurs van buiten die steden hun passagiers niet mogen afleveren in die plaatsen. Dat is niet het geval.

TTO

Taxi’s van buiten die steden mogen hun passagiers wel afzetten in een grote plaats, maar ze mogen daar geen nieuwe klanten oppikken bij de taxistandplaatsen. Dat mogen alleen de plaatselijke TTO’s.

Naar verwachting wordt de wet deze zomer goedgekeurd door het parlement. Nadat gemeentes de eigen inspraakprocedures gevolgd hebben, gaan de TTO’s begin 2012 van start in de genoemde steden.

Lees ook: Amendement van CDA-Kamerlid over nieuwe taxiwet is onzin

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Tweede Kamer is positief over nieuwe taxiwet met TTO’s”

Roy|14.09.11|23:25

Maar dat is onmogelijk wegens Europese regels, zo meldt minister Melanie Schultz (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer hierboven.
De boordcomputer taxi is niet Europees verplicht. Waarom kan dit onzin kastje dan niet gestopt worden, zolang het nut ,betrouwbaarheid en alle leugens rondom en de noodzaak om dit kastje in te voeren opgehelderd zijn?

ja dat vraag ik me ook af het is alleen in Nederland dat het woord in gevoerd en niet in geheel Europa.
dat is het zelfde als met de touringcar en vrachtauto wij moeten alles zo moeilijk mogelijk maken en het buitenland kent al die regels niet.
en wat nu met de vakbekwaamheids dilpoma blijft hij nu bestaan of niet want daar woord niet veel over gezegd wat er gaat gebeuren
en welke regels gaan er dan gelden ik zeg afschaffen en alleen de wet personen behouden en het chauffeursdiploma