politiecontrole, agent

Schatting politie: Dertig illegale snorders in Maastricht

MAASTRICHT – De politie Limburg-Zuid schat dat er dertig illegale snorders rondrijden in Maastricht in het weekend. De schatting is gebaseerd op een controle van afgelopen vrijdag. Hierbij werden zeven auto’s aan de kant gezet, van wie er vier illegaal mensen vervoerden.

De overige drie stonden bij politie en inspectie bekend als snorder maar van hen kon vrijdagavond niet bewezen worden dat ze ook daadwerkelijk illegale taxiritten maakten.

Boete

De bestuurders die wel werden gepakt, kunnen een boete verwachten van 1625 euro als het hun eerste aanhouding betreft. Zijn ze al vaker betrapt op ‘snorren’ dan bedraagt de boete 3250 euro.

Bovendien komt bij een herhaaldelijk vergrijp ook de belastingdienst in actie. Komt de chauffeur voor op de lijst van eenzelfde controle in 2010, dan wordt uitgerekend hoeveel de man in een jaar tijd verdiend heeft. Daarover moet dan nog belasting worden betaald.

IVW

De politie hield, samen met gemeente, de inspectie van Verkeer en Waterstaat en de belastingdienst van 20.00 uur tot 4.00 uur een controle in en rond de binnenstad van Maastricht.

Er werd gecontroleerd in het hele uitgaansgebied, met speciale aandacht voor Boschstraat, Statenstraat, het Bat en Maagdendries, die bekend staan als in- en uitstapplekken voor mensen die met snorders meerijden. Ook de omgeving van de hotelschool werd in de gaten gehouden.

De controle werd georganiseerd omdat agenten tijdens hun ‘normale’ werk in uitgaansweekenden nauwelijks tijd hebben om de illegale taxi’s te controleren, zo meldt De Limburger.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.