busbaan

Taxichauffeurs Alkmaar mogen busbaan gaan gebruiken

ALKMAAR – Alkmaarse taxi’s mogen vanaf 1 juni gebruik maken van de busbaan op de Kanaalkade. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Door de afsluiting van de Kanaalkade moesten de taxichauffeurs flink omrijden.

Een ritje van bijvoorbeeld de Maasstraat naar de binnenstad kostte aanvankelijk 7,50 euro. Vanwege de afsluiting, met als gevolg een flink eind omrijden, moeten taxichauffeurs nu het dubbele rekenen. De gemeente was echter nooit voorstander van het toelaten van taxi’s op de busbaan.

Openbaar vervoer

Het huidige college vindt dat taxi’s ook onder openbaar vervoer vallen, net als in Haarlem. De  taxichauffeurs mogen alleen vanaf de Kanaalkade niet linksaf de Gedempte Nieuwesloot op. “De veiligheid komt nog steeds op de eerste plaats’’, zegt  wethouder Jan Nagengast in het Noordhollands dagblad.

Volgens Nagengast gaan gemiddeld niet meer dan een of twee taxi’s per uur van de busbaan gebruik maken.’

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxichauffeurs Alkmaar mogen busbaan gaan gebruiken”

Bert Evers|04.08.11|12:48

Wat hierbij handig is om op te nemen in dit verhaal is dat de Alkmaarse taxibedrijven “al” op 25-7-2011 te horen hebben gekregen dat de maatregel voorlopig niet doorgaat omdat er een tweetal bezwaarschriften zijn ingediend?!?!