gCar

Arnhem houdt proef met open elektrische taxi’s (45 km/h)

ARNHEM – De gemeente Arnhem houdt van juni tot en met augustus een prof met de gCab. Dat is een open elektrische taxi geschikt voor korte stadsritjes en biedt plaats aan maximaal drie passagiers. De maximum snelheid is 45 km per uur en het bereik 60 tot 80 kilometer op één acculading.

Voor een bedrag vanaf vijf euro brengt een gCab klanten naar huis, kantoor, station of hotel in en om het centrum van de stad. De gCab rijdt al in Den Haag en binnenkort dus ook in Arnhem.

Milieu

Wethouder Economische Zaken Michiel van Wessem: ““Tijdens de zomermaanden vinden in onze stad tal van toeristische evenementen plaats waar ook dit jaar weer vele duizenden mensen op af komen. Wat is er dan mooier om temidden van al die drukte een vervoermiddel in te kunnen zetten dat 100 procent schoon is en geen geluid produceert?”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.