staking, openbaar vervoer, bus

Drukte voor taxi’s RTC tijdens staking Openbaar Vervoer

ROTTERDAM – De medewerkers van vervoersbedrijf RET in Rotterdam hebben woensdag tijdens de ochtendspits gestaakt. De chauffeurs van de Rotterdamse Taxi Centrale hadden het erg druk omdat er geen bussen, trams en metro’s reden, zo liet directeur Sjaak de Winter van de RTC via Twitter weten.

Volgens RET en vakbond FNV Avakabo verliep de staking rustig en waren veel mensen op de hoogte van de actie.

Openbaar Vervoer

De actievoerders legden tot half negen het werk neer.  Het was voor de medewerkers van de RET de derde actiedag in hun verzet tegen een bezuiniging van 120 miljoen euro op het stadsvervoer.

Ook demonstreren ze tegen de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer. Beide maatregelen leiden volgens de bonden tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.

Ochtendspits

Nieuw is dat de deze actiedag nu tijdens de spits plaatshad. Donderdag en vrijdag wordt er achtereenvolgens gestaakt tijdens de ochtendspits in Den Haag en Amsterdam. De bonden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan vrijdag met elkaar in gesprek of er meer en hardere acties nodig zijn.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.