TCA, taxibord, oud, taxi, taxichauffeur

TCA kan chauffeurs met illegale TCA-borden niet aanpakken

AMSTERDAM – Het Amsterdamse taxibedrijf TCA kan niets doen tegen de naar schatting 100 taxichauffeurs die illegaal rondrijden met oude daklichten van TCA. Het beeldmerk van de oude daklichten is niet beschermd.

De huidige daklichten zijn wel beschermd en eigendom van TCA. Echter, de oude waren van de chauffeurs zelf. Door de deregulering en door taxichauffeurs die niet meer voor TCA rijden, zijn ze op de zwarte markt terecht gekomen.

TCA

TCA kan de betreffende chauffeurs hooguit verzoeken hun daklichten te verwijderen, maar heeft geen enkel middel als die dat weigeren.

“Rondrijden met de oude daklichten is niet strafbaar”, zegt Takman in Binnenlands Bestuur. “Wel leidt het tot imagoschade voor ons. De politie kan er ook niks tegen beginnen. Alleen bij wangedrag van een chauffeur kan de politie in actie komen.”

Nieuwe Taxiwet

Zodra de nieuwe Taxiwet in werking treedt zullen de ‘illegale’ TCA-chauffeurs niet meer gebruik kunnen maken van de standplaatsen. Dan moeten immers alle chauffeurs zijn aangesloten bij een TTO, met herkenbare daklichten.

De taxichauffeurs die niet zijn aangesloten bij TCA maar wel met de naam op dak rijden, maken onterecht gebruik van het imago van TCA. Indien zij klanten slecht behandelen, volgt er geen sanctie. Maar wordt wel de goede naam van TCA in diskrediet gebracht.

Lees ook: Honderd taxichauffeurs rijden met illegaal TCA-bord

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “TCA kan chauffeurs met illegale TCA-borden niet aanpakken”

henk|19.05.11|12:38

Indien TCA echt wil dat er alleen taxi’s rondrijden die onder deze vlag herkenbaar zijn, dan is het vrij éénvoudig om de Herkenbaarheid te vergroten door de huidige TCA bakken die wel ingeschreven staan bij TCA te voorzien van een sticker die over het Letter logo geplakt kan worden. Simpel en goedkoop, waarom wachten tot de nieuwe Taxiwet, doe nu iets aan deze misstanden.