taxibord, taxi, daklicht

Haagse taxichauffeurs ontvangen kwaliteitskeurmerk HTx

DEN HAAG – De eerste 25 taxichauffeurs hebben het Haagse kwaliteitskeurmerk (HTx) gekregen. Het nieuwe taxikeurmerk stelt extra kwaliteitseisen aan chauffeurs. Ook moeten de chauffeurs zich gaan organiseren in een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) om gebruik te mogen blijven maken van bepaalde taxistandplaatsen.

Een TTO in Den Haag bestaat straks uit minimaal 25 chauffeurs en is voor de klant herkenbaar, zo meldt de gemeente Den Haag.

Haags Taxiconvenant

Eind 2009 ondertekenenden de gemeente Den Haag, Stichting Taxibelang Haaglanden (STH) en KNV Taxi het Haagse Taxiconvenant. In het convenant is afgesproken dat de taxibranche criteria ontwikkelt voor een Haags taxikeurmerk. En ook chauffeurs gaat opleiden voor dit keurmerk.

De opleiding richt zich op vakbekwaamheid van chauffeurs, klantgerichtheid en kennis van de stad. Alle straattaxichauffeurs komen in aanmerking voor deze opleiding. De eerste 400 chauffeurs die het kwaliteitskeurmerk behalen, krijgen een gratis de training ‘Gastheerschap voor taxichauffeurs’ aangeboden van de gemeente Den Haag.

HTx bestaat uit een aantal certificaten:

•    Mondelinge toelatingstest straten- en locale kennis en Schriftelijke toets straten- en locale kennis
•    Cursus Gastheer in de Taxi
•    Cursus Veiligheid Weerbaarheid en Integriteit
•    Cursus levensreddend handelen

Meer informatie: www.sthtx.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.