elektrische taxi, Amsterdam, TCA

Video: Elektrische TCA-taxi’s in Amsterdam van start

De eerste elektrische taxi’s in Amsterdam rijden nu rond. Ze worden bestuurd door TCA-taxichauffeurs. De gemeente Amsterdam subsidieert 40.000 euro per voertuig om de ombouw naar elektrische aandrijving mede te financieren om zo de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren.

TCA gaat via het Amsterdamse bedrijf Truckland Zero vijf elektrische Micro-Vett Doblo’s exploiteren. Ondernemer Bas Vos verhuurt vijf elektrische Engelse taxi’s aan TCA-chauffeurs.

Subsidie elektrisch vervoer

De gemeente heeft de aanschaf van de taxi’s mede gefinancierd via een subsidieregeling voor elektrisch vervoer. De taxi’s kunnen worden opgeladen bij oplaadpunten die speciaal voor taxi’s verspreid over de stad zijn aangelegd. Ook kunnen chauffeurs gebruik maken van reguliere oplaadpunten en snellaadpunten.

Amsterdam wil in 2015 in totaal 450 elektrische taxi’s in de stad rond hebben rijden. De subsidie bedraagt nu nog ongeveer de ombouwkosten van het voertuig naar een elektrisch aangedreven taxi.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.