taxibord, daklicht, taxi

Eigen standplaats keurmerk-taxi’s bij Vierdaagse Nijmegen

Taxi’s die zijn aangesloten bij de Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen (V.K.T.N.) krijgen voorrang tijdens de Vierdaagsefeesten 2011. Zij mogen gebruik maken van een eigen standplaats aan de gunstig gelegen Bisschop Hamerstraat. Ook taxibedrijven buiten Nijmegen kunnen lid worden, indien zij voldoen aan de kwaliteitseisen die de V.K.T.N. stelt aan haar leden.

Met het besluit tot deze proef geeft gemeente Nijmegen gehoor aan de wens van de Nijmeegse taxibranche. Die wil met de vereniging en het keurmerk de kwaliteit van het taxivervoer waarborgen.

Kwaliteitseisen

De gemeente stelt wel als voorwaarde voor de proef dat iedere taxionderneming de mogelijkheid moet krijgen om het lidmaatschap van de V.K.T.N. te overwegen. Dat betekent dat ook taxibedrijven van buiten Nijmegen lid kunnen worden, wanneer zij voldoen aan de kwaliteitseisen die de V.K.T.N. stelt aan haar leden. Ook deze taxi’s zullen duidelijk herkenbaar zijn als Nijmeegse kwaliteitstaxi.

De taxiondernemingen die zich niet aansluiten bij de V.K.T.N. hebben tijdens de Vierdaagsefeesten nog alle mogelijkheid om ritten te verzorgen. Dit kan vanaf de andere taxistandplaatsen aan de Van der Brugghenstraat/Hertogstraat, bij het Centraal Station, Doddendaal en de Smetiusstraat.

Vereniging Kwaliteitstaxi Nijmegen

Alle taxiondernemingen in de regio Nijmegen worden per brief geattendeerd op de proef en de mogelijkheid zich aan te melden bij de V.K.T.N. Geinteresseerde taxibedrijven kunnen voor meer informatie terecht bij de Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen: 06-11603921 (alleen bereikbaar tijdens kantooruren) of via vktnijmegen@gmail.com. De inschrijftermijn loopt tot 8 juli 2011.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Eigen standplaats keurmerk-taxi’s bij Vierdaagse Nijmegen”

Taxiinarnhem|01.07.11|10:36

Dit mag de gemeente Arnhem dan ook invoeren bij evenementen in Gelredome, daar zie je ook Taxi’s uit Nijmegen en zelfs Oss staan. Met dit soort acties worden we weer een paar jaar terug gezet. De vergunning is landelijk geldig, maar wordt steeds meer beperkt door allerlei extra regels. En dat in een sector waar de marge niet erg hoog is….

ikke|02.07.11|11:01

Nou dat mogen ze dan ook snel in Enschede invoeren om dat scheurende gespuis zonder naam op hun daklicht uit hengelo en oldenzaal uit enschede te verbannen.

Taxi Breda|15.07.11|00:20

Ja, en dan zeggen ze dat ze iedereen een kans geven.
Wij komen al jaren alleen met de vierdaagse 4 dagen in Nijmegen rijden.
Weigeren niets, houden ons netjes aan de aanwijzingen en wat doen die concurrentie schuwende slimmerikken.
Je moet aantonen dat je in een maand 5 dagen in Nijmegen hebt gereden.
HALLO, de vierdaagse duurt maar 4 dagen……….
Die feesten mogen jullie lekker houden, wij komen voor de vierdaagse.
Hebben er al een advocaat op gezet, de wet is namelijk nog niet aangenomen.