taxi

Rotterdamse taxi-overvaller gepakt dankzij camerabeelden

De politie heeft woensdag een Rotterdamse taxi-overvaller in zijn woning in Rotterdam-West aangehouden. De 22-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht op zondagochtend 3 april een taxichauffeur in de C.P. Tielestraat met geweld van zijn taxi te hebben beroofd. Hij is mede dankzij camerabeelden uit de taxi opgespoord.

De man, die op het eerste gezicht een normale klant leek die een rit van de C.P. Tielestraat naar het Eendrachtsplein in Rotterdam wilde, werd opeens erg agressief toen hij in de taxi had plaatsgenomen. Toen de man doodsbedreigingen uitte, vluchtte de chauffeur de taxi uit om hulp te halen.

Gestolen taxi

De verdachte ging hem achterna, tackelde de chauffeur en gaf hem een paar rake stompen toen hij op de grond lag. Vervolgens ging de verdachte er met de taxi vandoor. De gestolen taxi werd later die dag teruggevonden op de Spartastraat in Rotterdam.

In de taxi waren opnames van de verdachte gemaakt. Deze beelden werden getoond in Hart van Nederland en Opsporing Verzocht. Hier kwam een aantal tips op binnen waarbij namen werden genoemd.

Politie

Mede dankzij de binnengekomen tips, onder meer via Meld Misdaad Anoniem, kon de verdachte woensdagochtend door de Regionale Interventie Eenheid van de politie Rotterdam-Rijnmond worden aangehouden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Overvallen op taxichauffeurs komen regelmatig voor. Begin mei luidde de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) nog de noodklok over de vele berovingen, die vooral ’s nachts gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Rotterdamse taxi-overvaller gepakt dankzij camerabeelden”

Bollebas|02.07.11|10:53

Hulde aan de politie…

eindelijk is dit laffe overvaller van de straat geplukt en hopelijk zal hij heel lang van de straat blijven….

sterkte aan zijn slachtoffers…

Rotterdamse taxi-overvaller gepakt dankzij camerabeelden | TaxiPro
taxi

Rotterdamse taxi-overvaller gepakt dankzij camerabeelden

De politie heeft woensdag een Rotterdamse taxi-overvaller in zijn woning in Rotterdam-West aangehouden. De 22-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht op zondagochtend 3 april een taxichauffeur in de C.P. Tielestraat met geweld van zijn taxi te hebben beroofd. Hij is mede dankzij camerabeelden uit de taxi opgespoord.

De man, die op het eerste gezicht een normale klant leek die een rit van de C.P. Tielestraat naar het Eendrachtsplein in Rotterdam wilde, werd opeens erg agressief toen hij in de taxi had plaatsgenomen. Toen de man doodsbedreigingen uitte, vluchtte de chauffeur de taxi uit om hulp te halen.

Gestolen taxi

De verdachte ging hem achterna, tackelde de chauffeur en gaf hem een paar rake stompen toen hij op de grond lag. Vervolgens ging de verdachte er met de taxi vandoor. De gestolen taxi werd later die dag teruggevonden op de Spartastraat in Rotterdam.

In de taxi waren opnames van de verdachte gemaakt. Deze beelden werden getoond in Hart van Nederland en Opsporing Verzocht. Hier kwam een aantal tips op binnen waarbij namen werden genoemd.

Politie

Mede dankzij de binnengekomen tips, onder meer via Meld Misdaad Anoniem, kon de verdachte woensdagochtend door de Regionale Interventie Eenheid van de politie Rotterdam-Rijnmond worden aangehouden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Overvallen op taxichauffeurs komen regelmatig voor. Begin mei luidde de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) nog de noodklok over de vele berovingen, die vooral ’s nachts gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Rotterdamse taxi-overvaller gepakt dankzij camerabeelden”

Bollebas|02.07.11|10:53

Hulde aan de politie…

eindelijk is dit laffe overvaller van de straat geplukt en hopelijk zal hij heel lang van de straat blijven….

sterkte aan zijn slachtoffers…