Leidseplein, Amsterdam, taxi, taxistandplaats

Amsterdamse taxistandplaats Leidseplein naar Leidsebrug

AMSTERDAM – De taxistandplaats op het Leidseplein wordt in 2016 verplaatst naar de Leidsebrug. Op de nieuwe standplaats is ruimte voor tien taxi’s. Daarnaast komt er een taxi-opstelstrook op de Stadhouderskade voor achttien voertuigen.

Een meerderheid van de raadscommissie Verkeer stemde daar donderdag mee in.

Taxi-standplaats

Het hele Leidseplein wordt heringedeeld. Taxi’s kunnen op de taxi-opstelstrook wachten totdat er plek is op de standplaats. Bewoners pleitten nog tevergeefs voor een taxibuffer op de Appeltjesmarkt, omdat zij niet zitten te wachten op de opstelplaats op de Stadhouderskade.

Om de huidige geluidsoverlast op het Leidseplein aan te pakken, stelde wethouder Eric Wiebes voor om toeterende taxi’s automatisch te fotograferen. De VVD’er gaat onderzoeken of daar apparatuur voor is, zo meldt AT5.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.