politie, agenten

Taxi-overvaller snel gepakt door de politie Amsterdam

Een taxichauffeur is woensdagavond 6 juli in zijn taxi overvallen. De dader kon al rond middernacht op de Sarphatistraat worden aangehouden. De verdachte is een 32-jarige Amsterdammer.

De 25-jarige chauffeur vervoerde omstreeks halftwaalf de verdachte als passagier. Op de Marinierskade trok de passagier plotseling een vuurwapen. De chauffeur moest daarna onder bedreiging van het wapen een geldbedrag afgeven waarna de verdachte de taxi verliet. Daarna kon de taxibestuurder de politie waarschuwen.

Overvallen

Agenten die in de omgeving waren zagen korte tijd later op de Sarphatistraat een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en had nog een deel van de buit bij zich. De verdachte is een bekende van de politie. De recherche van district Centrum onderzoekt ook of hij betrokken is bij andere soortgelijke overvallen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.