Sidi Mohamed B.

Eis van 2 jaar in hoger beroep Amsterdamse taxichauffeur

AMSTERDAM – De Amsterdamse taxichauffeur Sidi Mohamed B. heeft dinsdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Amsterdam 2 jaar celstraf tegen zich horen eisen door Justitie. Sidi Mohamed B. zou de 44-jarige Rob Sitek op 5 juli 2009 op het Amsterdamse Leidseplein een dodelijke vuistslag hebben gegeven.

De eis is gelijk aan de straf die B. vorig jaar van de rechtbank kreeg en een jaar minder dan het Openbaar Ministerie eerder eiste.

Ritprijs

Het tweetal kreeg in de bewuste nacht ruzie over de ritprijs. Sitek gaf de taxichauffeur een klap, waarop die een vuistslag uitdeelde.  Sitek viel vervolgens hard met zijn hoofd op de grond en overleed aan zijn verwondingen.

Lees ook: Commentaar: Ook publiek is verantwoordelijk voor fatale klap

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Eis van 2 jaar in hoger beroep Amsterdamse taxichauffeur”

Paulus Utrecht|19.07.11|19:18

zal binnekort wel weer op de taxi rijden

JohnJanos|21.07.11|13:40

Ik heb tijdens mijn opleiding van taxi chauffeur verplicht het onderwerp sociale vaardigheden moeten afleggen. Daar word je ook in onderwezen hoe om te gaan met agressie. Ik kan me niet herinneren dat je bij een meningsverschil de klant een doodklap moet toebrengen…

taxi maastricht|15.08.11|23:05

Ernstig wat er is gebeurd…. ik had het misschien ook anders aangepakt. De vraag is of sidi mohammed zijn bedoeling was om hem een dodelijke klap te delen.

En wanneer wordt er eens opgetreden tegen mensen die zich agressief gedragen tegen chauffeurs?

En wanneer word er opgetreden tegen mensen die de taxi rit niet willen betalen?

Als je de politie over het laatste belt, zeggen ze: “het is een civiele zaak”. En als iemand iets van de supermarkt zonder af te rekenen iets mee neemt komen ze wel.