staking, taxichauffeurs, griekenland, taxi

Griekse taxichauffeurs voeren acties tegen liberalisering op

GRIEKENLAND – De Griekse taxichauffeurs hebben hun al twee weken durende actie tegen liberalisering van de taximarkt maandag verzwaard. Ze blokkeerden belangrijke doorgangswegen en hinderden toeristen bij aankomst en vertrek op vliegvelden.

Vooral toeristen hebben last van de acties. Omdat de buitenlandse gasten geld in het laatje brengen, is er ook veel kritiek op de betogingen van de taxichauffeurs. ”We schieten onszelf in de voet en we kunnen doodgaan door het bloeden”, aldus een verklaring van de vereniging van Griekse hoteleigenaars volgens ANP.

Taxivergunning

In de toekomst is het niet langer nodig om een dure taxivergunning te kopen om taxichauffeur te worden, tot frustratie van de mensen die nu in de branche werkzaam zijn.

De situatie is vergelijkbaar met Nederland zo’n tien jaar geleden. Ook Nederlandse taxichauffeurs hebben bij de liberalisering van de taximarkt forse verliezen geleden op taxivergunningen. Deze papiertjes waren plotsklaps niets meer waard omdat volgens de nieuwe taxiwet toen vrijwel iedereen voortaan een taxibedrijf kon beginnen.

Lees ook: Taxichauffeurs Athene staken tegen liberalisering taximarkt

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.