blindengeleidenhond

Video: Blindengeleidehond vaak geweigerd op taxistandplaats

Charlie Aptroot (VVD) wil dat taxichaffeurs die blinde geleidenhonden weigeren hun chauffeurspas afgenomen wordt. Dat zegt hij in een reportage van Wakker Nederland. Daaruit blijkt dat taxichauffeurs op een taxistandplaats met regelmaat passagiers met blindegeleidehonden weigeren.

Het is voor passagiers verboden zonder toestemming van de chauffeur in te stappen met honden of andere dieren die niet op de schoot kunnen gehouden worden, uitgezonderd geleidehonden voor blinden.

Taxichauffeur

De taxichauffeurs zouden de dieren ‘onrein’ vinden of zijn bang voor haren op de bekleding. KNV Taxi-voorzitter Jan Zaaijer noemt de weigeraars ‘een schandvlek op het blazoen van taxichauffeurs’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Video: Blindengeleidehond vaak geweigerd op taxistandplaats”

Eucalipta|01.08.11|18:38

Dat komt omdat veel taxichauffeurs moslim zijn. Maar we wonen wel in Nederland, nietwaar?

stefan|01.08.11|21:01

nou eindelijk iemand die ziet dat taxichauffeurs ze niet mogen weigeren en ja inderdaad jij weigeren jij chauffeurspas inleveren super!!!!!!!!

Sander|03.08.11|08:11

Eucalipta als iets een probleem is begint iedereen de Islam op te werpen. Ga je eerst verdiepen in de religie voordat je uitspraken doet. Ik ben zelf een bekeerling en ik weet dat de Islam zegt dat je mensen met een handicap verplicht moet helpen en wat voor beloning daar tegenover staat. Het is tegenwoordig normaal om bevolkingsgroepen in een hoek te plaatsen. Straks ga je mij nog vertellen dat ik het land uit moet omdat ik een Nederlandse moslim ben. Het moet niet gekker worden in ONS land!

Pim|04.08.11|11:28

Te gek voor woorden deze “weigeraars” maar ik weet zeker als er iemand met een hond wil instappen en hij zegt dat hij naar bv eindhoven moet dan word hij echt niet geweigerd! Prima om deze “chauffeurs” te strafen door de chauffeurspas in te nemen!

Sander jij weet zelf ook best dat veel chauffeurs aangeven dat zij geen honden meenemen omdat zij aangeven dat zij moslim zijn, jij weet misschien wat de islam voorschrijft maar veel zogenaamde moslims niet

bolkebeer|04.08.11|13:38

Een blindegeleidehond of welke andere hond komt bij ons niet in de taxi mits : de centrale hier vooraf over geinformeerd is. Hier wordt dan een voertuig voor ingezet dat hiervoor is ingericht. o.a. heeft deze een hondedeken bij zich. Ik zie de scherope nageltjes al over de leren bekleding gaan van een auto van 50.000 euro. Opbrengst 7,50. Ook denk ik niet dat hr. Aptroot en Hr. Zaaijer blij zijn met een driedelig pak vol hondehaar. 15 min vooraf bellen en de taxi staat er ook voor geleidehond.

Benno van Osenbruggen|04.08.11|13:59

bolkebeer als je zo redaneert kan je net zo goed alle klanten laten bellen voor een taxi en de vrije plaatsen opheffen.
Jij kan aan de buiten kant niet zien waar iemand heen moet want als die blinde in einhoven zegt dat ie maar schiphol moet voor 300 is spontaan het probleem opgelost,en ja ik maak het wekelijks mee met blinde klanten die als oud vuil worden behandeld en sander sorry voor jou dat ik het moet zeggen maar het zijn 9 van de 10 keer wel onze moslim vrienden.

JohnJanos|04.08.11|14:18

Mij is tijdens de opleiding van taxichauffeur geleerd dat een blindengeleidehond VANZELFSPREKEND dient te worden meegenomen. Als ik dat niet zou hebben gewild zou ik niet voor een DIENSTVERLENEND beroep hebben moeten kiezen.

Benno van Osenbruggen|04.08.11|15:32

ik wou dat alle taxichaufs in dit land er zo over dachten

Joop|04.08.11|15:33

Al jaren reageren kamerleden als er een camera in de buurt is,en daarna hoor je ze niet meer,veel geschreeuw en weinig wol,kom op Hr Aptroot doe er eens wat aan zonder camera en niet alleen bla bla.

Ruud|04.08.11|17:18

Mijn inziens gaat een blindengeleide hond altijd netjes voorin op de vloer zitten. Dat is iig mijn ervaring. Ik vraag me ook af bij hoeveel taxi’s de hond geweigerd werd? Volgens mij doet de journalistiek hier ook een aardig duitje in het potje als het om negatieve beeldvorming gaat.

Amsterdam CS is een zooitje, maar is niet representatief voor de gehele Amsterdamse taxi.
Verder moet de politiek niet klagen. Regels genoeg, maar handhaven ho maar.

Hanna|04.08.11|18:29

Ik heb dit in alle jaren nog niet meegemaakt en dus ook niet door een moslim-chauffeur. Wel erg goedkoop om meteen je PVVstandpunt duidelijk te maken. Oh, maar dat mag zeker ook niet gezegd worden! Wordt eens volwassen mensen en kijk naar een ander als een mens en niet meteen met al je vooroordelen aangezien deze niet voor iedereen gelden.
Daarbij zijn er urgentere punten binnen de taxiwereld welke aangepakt moeten worden!

Bollebas|04.08.11|18:51

Uiteraard neem ik een blinde mee, maar de hond kan met de lijn aan mijn trekhaak achter de auto aan huppelen, behalve als het een rit is van min. €100,- want met dat geld kan ik mijn auto weer (rein) schoonmaken van al die honden haren, maar dat lijkt mij ook vanzelfsprekend, anders kunnen ze nog alltijd mijn vriend Bolkebeer bellen :-)

blauwebart_uut grunn|25.08.11|12:00

slecht taxi chauffeurs van de weg af korte ritten weigeren ga op een touringcar zitten dan heb je altijd dikke ritten de hond gewoon nettjes bij de voorstoel tussen de benen laten zit heb je ook geen haar op je bekleding schade die mensen weigeren van de weg af die deze mensen weigeren dientsverlende sector daar zijn we voor dit soort mensen daar moeten we het van hebben dus hassan jas an weg wezen van de taxi

BVS|22.02.13|20:39

Dan bel je toch gewoon taxivoordieren.nl

Video: Blindengeleidehond vaak geweigerd op taxistandplaats | TaxiPro
blindengeleidenhond

Video: Blindengeleidehond vaak geweigerd op taxistandplaats

Charlie Aptroot (VVD) wil dat taxichaffeurs die blinde geleidenhonden weigeren hun chauffeurspas afgenomen wordt. Dat zegt hij in een reportage van Wakker Nederland. Daaruit blijkt dat taxichauffeurs op een taxistandplaats met regelmaat passagiers met blindegeleidehonden weigeren.

Het is voor passagiers verboden zonder toestemming van de chauffeur in te stappen met honden of andere dieren die niet op de schoot kunnen gehouden worden, uitgezonderd geleidehonden voor blinden.

Taxichauffeur

De taxichauffeurs zouden de dieren ‘onrein’ vinden of zijn bang voor haren op de bekleding. KNV Taxi-voorzitter Jan Zaaijer noemt de weigeraars ‘een schandvlek op het blazoen van taxichauffeurs’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Video: Blindengeleidehond vaak geweigerd op taxistandplaats”

Eucalipta|01.08.11|18:38

Dat komt omdat veel taxichauffeurs moslim zijn. Maar we wonen wel in Nederland, nietwaar?

stefan|01.08.11|21:01

nou eindelijk iemand die ziet dat taxichauffeurs ze niet mogen weigeren en ja inderdaad jij weigeren jij chauffeurspas inleveren super!!!!!!!!

Sander|03.08.11|08:11

Eucalipta als iets een probleem is begint iedereen de Islam op te werpen. Ga je eerst verdiepen in de religie voordat je uitspraken doet. Ik ben zelf een bekeerling en ik weet dat de Islam zegt dat je mensen met een handicap verplicht moet helpen en wat voor beloning daar tegenover staat. Het is tegenwoordig normaal om bevolkingsgroepen in een hoek te plaatsen. Straks ga je mij nog vertellen dat ik het land uit moet omdat ik een Nederlandse moslim ben. Het moet niet gekker worden in ONS land!

Pim|04.08.11|11:28

Te gek voor woorden deze “weigeraars” maar ik weet zeker als er iemand met een hond wil instappen en hij zegt dat hij naar bv eindhoven moet dan word hij echt niet geweigerd! Prima om deze “chauffeurs” te strafen door de chauffeurspas in te nemen!

Sander jij weet zelf ook best dat veel chauffeurs aangeven dat zij geen honden meenemen omdat zij aangeven dat zij moslim zijn, jij weet misschien wat de islam voorschrijft maar veel zogenaamde moslims niet

bolkebeer|04.08.11|13:38

Een blindegeleidehond of welke andere hond komt bij ons niet in de taxi mits : de centrale hier vooraf over geinformeerd is. Hier wordt dan een voertuig voor ingezet dat hiervoor is ingericht. o.a. heeft deze een hondedeken bij zich. Ik zie de scherope nageltjes al over de leren bekleding gaan van een auto van 50.000 euro. Opbrengst 7,50. Ook denk ik niet dat hr. Aptroot en Hr. Zaaijer blij zijn met een driedelig pak vol hondehaar. 15 min vooraf bellen en de taxi staat er ook voor geleidehond.

Benno van Osenbruggen|04.08.11|13:59

bolkebeer als je zo redaneert kan je net zo goed alle klanten laten bellen voor een taxi en de vrije plaatsen opheffen.
Jij kan aan de buiten kant niet zien waar iemand heen moet want als die blinde in einhoven zegt dat ie maar schiphol moet voor 300 is spontaan het probleem opgelost,en ja ik maak het wekelijks mee met blinde klanten die als oud vuil worden behandeld en sander sorry voor jou dat ik het moet zeggen maar het zijn 9 van de 10 keer wel onze moslim vrienden.

JohnJanos|04.08.11|14:18

Mij is tijdens de opleiding van taxichauffeur geleerd dat een blindengeleidehond VANZELFSPREKEND dient te worden meegenomen. Als ik dat niet zou hebben gewild zou ik niet voor een DIENSTVERLENEND beroep hebben moeten kiezen.

Benno van Osenbruggen|04.08.11|15:32

ik wou dat alle taxichaufs in dit land er zo over dachten

Joop|04.08.11|15:33

Al jaren reageren kamerleden als er een camera in de buurt is,en daarna hoor je ze niet meer,veel geschreeuw en weinig wol,kom op Hr Aptroot doe er eens wat aan zonder camera en niet alleen bla bla.

Ruud|04.08.11|17:18

Mijn inziens gaat een blindengeleide hond altijd netjes voorin op de vloer zitten. Dat is iig mijn ervaring. Ik vraag me ook af bij hoeveel taxi’s de hond geweigerd werd? Volgens mij doet de journalistiek hier ook een aardig duitje in het potje als het om negatieve beeldvorming gaat.

Amsterdam CS is een zooitje, maar is niet representatief voor de gehele Amsterdamse taxi.
Verder moet de politiek niet klagen. Regels genoeg, maar handhaven ho maar.

Hanna|04.08.11|18:29

Ik heb dit in alle jaren nog niet meegemaakt en dus ook niet door een moslim-chauffeur. Wel erg goedkoop om meteen je PVVstandpunt duidelijk te maken. Oh, maar dat mag zeker ook niet gezegd worden! Wordt eens volwassen mensen en kijk naar een ander als een mens en niet meteen met al je vooroordelen aangezien deze niet voor iedereen gelden.
Daarbij zijn er urgentere punten binnen de taxiwereld welke aangepakt moeten worden!

Bollebas|04.08.11|18:51

Uiteraard neem ik een blinde mee, maar de hond kan met de lijn aan mijn trekhaak achter de auto aan huppelen, behalve als het een rit is van min. €100,- want met dat geld kan ik mijn auto weer (rein) schoonmaken van al die honden haren, maar dat lijkt mij ook vanzelfsprekend, anders kunnen ze nog alltijd mijn vriend Bolkebeer bellen :-)

blauwebart_uut grunn|25.08.11|12:00

slecht taxi chauffeurs van de weg af korte ritten weigeren ga op een touringcar zitten dan heb je altijd dikke ritten de hond gewoon nettjes bij de voorstoel tussen de benen laten zit heb je ook geen haar op je bekleding schade die mensen weigeren van de weg af die deze mensen weigeren dientsverlende sector daar zijn we voor dit soort mensen daar moeten we het van hebben dus hassan jas an weg wezen van de taxi

BVS|22.02.13|20:39

Dan bel je toch gewoon taxivoordieren.nl