rechtbank, taxichauffeur

Taxichauffeur krijgt 20 maanden cel voor dodelijke klap

AMSTERDAM – De 39-jarige taxichauffeur die in Amsterdam de 44-jarige Rob Sitek een dodelijke klap gaf is door het Gerechtshof in hoger beroep veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf.  De man is veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg.

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 24 maanden. Sidi Mohamed B. uit Den Haag sloeg op 5 juli 2009 de 44-jarige Rob Sitek dood op het Leidseplein, na een ruzie over de ritprijs.

Rechtbank

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde B. eerder 24 maanden cel, toen eiste het OM een celstraf van drie jaar. Het OM ging in hoger beroep omdat het de strafmaat te laag vond. Later sloot justitie zich aan bij de visie van de rechtbank en eiste een straf van 24 maanden.

Sitek kreeg slechts één klap, kwam met zijn hoofd op de stoeprand en raakte bewusteloos. Hij overleed enkele uren later aan een gescheurde wervelslagader. De rechtbank liet in het midden of de klap van B., volgens justitie een getraind kickbokser, de doodsoorzaak was. Wel concludeerde de rechter dat de slag tot ernstig lichamelijk letsel leidde.

Lees ook: Commentaar: Ook publiek is verantwoordelijk voor fatale klap

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxichauffeur krijgt 20 maanden cel voor dodelijke klap”

Bollebas|05.08.11|06:08

Natuurlijk, meneer Sidi had de eerste klap gewoon moeten incasseren en dan lekker weer in zijn auto gaan zitten, als hij de politie had gebeld waren ze niet eens komen kijken, want die taxi chauffeurs hebben ook altijd wat te zeiken

Taxichauffeur krijgt 20 maanden cel voor dodelijke klap | TaxiPro
rechtbank, taxichauffeur

Taxichauffeur krijgt 20 maanden cel voor dodelijke klap

AMSTERDAM – De 39-jarige taxichauffeur die in Amsterdam de 44-jarige Rob Sitek een dodelijke klap gaf is door het Gerechtshof in hoger beroep veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf.  De man is veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg.

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 24 maanden. Sidi Mohamed B. uit Den Haag sloeg op 5 juli 2009 de 44-jarige Rob Sitek dood op het Leidseplein, na een ruzie over de ritprijs.

Rechtbank

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde B. eerder 24 maanden cel, toen eiste het OM een celstraf van drie jaar. Het OM ging in hoger beroep omdat het de strafmaat te laag vond. Later sloot justitie zich aan bij de visie van de rechtbank en eiste een straf van 24 maanden.

Sitek kreeg slechts één klap, kwam met zijn hoofd op de stoeprand en raakte bewusteloos. Hij overleed enkele uren later aan een gescheurde wervelslagader. De rechtbank liet in het midden of de klap van B., volgens justitie een getraind kickbokser, de doodsoorzaak was. Wel concludeerde de rechter dat de slag tot ernstig lichamelijk letsel leidde.

Lees ook: Commentaar: Ook publiek is verantwoordelijk voor fatale klap

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxichauffeur krijgt 20 maanden cel voor dodelijke klap”

Bollebas|05.08.11|06:08

Natuurlijk, meneer Sidi had de eerste klap gewoon moeten incasseren en dan lekker weer in zijn auto gaan zitten, als hij de politie had gebeld waren ze niet eens komen kijken, want die taxi chauffeurs hebben ook altijd wat te zeiken