Griekenland, taxi, taxichauffeur, staking

Pauze staking Griekse taxichauffeurs tegen liberalisering

epa02811376 Hundreds of taxi owners gather outside the Transport Ministry in Athens, Greece, on 06 July 2011. Traffic in the Greek capital was brought to a standstill as striking taxis formed an endless convoy heading to the Transport Ministry to protest the recent liberalization of their sector as part of ongoing austerity reforms. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

GRIEKENLAND – De Griekse taxichauffeurs hebben de staking die ze op 18 juli zijn begonnen uit protest tegen de liberalisering opgeschort tot 5 september. Dat hebben de vakbonden van de taxichauffeurs maandag bekend gemaakt.

De Griekse chauffeurs protesteren tegen de aanstaande liberalisering van de Griekse taximarkt. Daarbij zijn hun voor veel geld gekochte vergunningen opeens niets meer waard omdat het iedereen voortaan vrij staat een taxi-onderneming te beginnen. Net als in Nederland ruim tien jaar geleden.

Actie

Na negentien dagen komt er tijdelijk een einde aan de staking, die een sterke invloed heeft gehad op het toerisme in Griekenland. De beslissing werd genomen onder druk van kritiek van toerismebureaus en de overheid, die de bonden meerdere keren opriepen op te houden met de actie.

In Griekenland is het aantal taxivergunningen tot nu toe beperkt tot ongeveer 14.000 voor Athene en in totaal zowat 30.000 voor het hele land, zo meldt de Morgen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Pauze staking Griekse taxichauffeurs tegen liberalisering”

Alfred Bosman|09.08.11|10:01

Als ze daar eens gewoon gaan werken en het land er bovenop helpen!