Detentiecentrum Schiphol, gevangenis

Undercover-agent ingezet bij zaak Tilburgse taximoord

BREDA – Justitie heeft van een infiltrant gebruik gemaakt om meer te weten te komen over de recente moord op een Tilburgse taxichauffeur. Het gaat om een Litouwse politieagent die geïnfiltreerd was in de gevangenis in Schiphol. Dat bleek maandag in de rechtbank van Breda.

De Litouwer heeft in de gevangenis undercover gesproken met een van de drie Poolse verdachten in deze zaak, zo meldt Omroep Brabant.

Taxichauffeur

De Tilburgse taxichauffeur Radj Anand werd vorig jaar dood aangetroffen in Kaatsheuvel. Zijn dood leidde tot grote onrust in de Tilburgse taxibranche en tot een debat over de veiligheid van taxichauffeurs.

Direct na de moord werd bekend dat Anand drie Polen had vervoerd. Die drie zouden mogelijk iets met zijn dood te maken hebben.

Politiebureau

De eerste verdachte, een 24-jarige man, werd in januari opgepakt. Hij moest zich melden bij een Pools politiebureau en legde daar spontaan een verklaring af over de dood van de taxichauffeur. Daarna werd hij uitgeleverd aan Nederland.

Later werden nog twee Polen van 24 en 42 jaar oud aangehouden.

 Slechts een van de verdachten was maandag aanwezig in de rechtbank. De drie verdachten blijven vastzitten.

Rechtszaak

Volgende week wordt een aantal getuigen gehoord. De volgende rechtszaak zal begin november zijn. Als alles volgens planning verloopt komt de officier van justitie dan met een strafeis voor de drie mannen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.