taxi Brussel, daklicht

Strenge controle Brusselse taxi’s op nieuw uiterlijk

Brussel gaat vanaf 1 september streng controleren dat alle 1.250 taxi’s rondrijden met het nieuwe uiterlijk; het mangogele dambordmotief en nieuw daklicht. Die controles zullen “streng maar rechtvaardig” zijn, kondigt controle-instantie Mobiel Brussel aan.

Taxichauffeurs die de regels niet volgen, krijgen eerst een waarschuwing. Wie dan nog niet in orde is, krijgt een boete.

Verplicht

De nieuwe kleuren werden vanaf 1 maart ingevoerd, met een overgangsperiode. Volgende week, vanaf 1 september, zijn de nieuwe kleuren verplicht.

Een deel van de taxichauffeurs heeft sindsdien al geprotesteerd tegen het nieuwe jasje. Heel wat taxi’s in de hoofdstad rijden daarom nog zonder het motief, dat bijvoorbeeld via een kleefband aan te brengen is.

Daklicht

Vanaf september is ook de nieuwe zogenaamde ‘spoetnik’ verplicht. Dat daklicht van de taxi’s werd ook in een nieuw jasje gestoken.

De chauffeurs worden momenteel nog opgeroepen om hun nieuwe spoetnik te komen halen. Die operatie moet tegen september afgerond zijn. Daarom zal hierop in de beginfase minder streng gecontroleerd worden, zo meldt De Morgen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.