staking, openbaar vervoer, bus

Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen Openbaar Vervoer

De vakbonden dreigen opnieuw met stakingen in het Openbaar Vervoer. De bonden komen bijeen om de hoofden bij elkaar te steken tegen de openbare aanbesteding en bezuinigingsmaatregelen van het kabinet. Op zijn vroegst komt half september de eerste staking.

Afgelopen april, mei en juni werd al beurtelings in de drie grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag het openbaar vervoer stilgelegd voor een deel van de dag.

Acties

Bestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV sluit ook niet uit dat eventuele acties harder worden. Zekerheid kan hij echter nog niet bieden. “We gaan binnenkort om de tafel zitten om te bekijken wat voor acties we aankondigen”, zegt hij in Spits.

De acties zijn gericht tegen openbare aanbesteding van het openbaar vervoer en de bezuinigingsmaatregelen die het kabinet in de planning heeft staan voor het openbaar vervoer in de drie steden.

De taxibranche draait normaliter topdagen tijdens OV-stakingen. Al heeft het ook vaak last van aanbestedingen en de bezuinigingen door de overheid bij het contractvervoer.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen Openbaar Vervoer”

JohnJanos|25.08.11|21:39

Zo! Ik ga een kruimeldief aanschaffen voor al die hondenharen van die blindengeleidenhonden… Die uitgave verdien ik met die staking tig x terug…