taxibord, taxi, daklicht

Taxistandplaats Leidseplein verhuist naar de Leidsebrug

De taxistandplaats op het Leidseplein verhuist nog dit jaar naar de Leidsebrug, tegenover het American Hotel. De verhuizing geldt voorlopig alleen voor vrijdag- en zaterdagnacht.

Vooralsnog gaat het volgens het stadsdeel om een tijdelijke maatregel. Als uit een evaluatie blijkt dat de overlast afneemt, wordt de situatie definitief.

Taxistandplaats

De verplaatsing van de standplaats moet de overlast op het plein verminderen. Vooral op uitgaansavonden klagen veel omwonenden over getoeter en geschreeuw van taxichauffeurs.

De verplaatsing van de taxistandplaats gebeurt veel eerder dan verwacht. Eigenlijk zou de standplaats pas worden verplaatst na de omvangrijke herinrichting van het Leidseplein. Die plannen hebben echter aanzienlijke vertraging opgelopen. De werkzaamheden zullen niet voor 2013 beginnen, en worden op zijn vroegst in 2015 afgerond, zo meldt het Parool.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.