rechtbank

Tien maanden cel voor taxichauffeur na dodelijk ongeluk

HARDENBERG/ZWOLLE – Een taxichauffeur die vanwege roekeloos rijgedrag een ongeluk veroorzaakte waarbij de 20-jarige passagier kwam te overlijden, moet tien maanden de cel in en is voor drie jaar zijn rijbewijs kwijt. Die straf legde de Zwolse rechtbank de 35-jarige man op.

De straf was nagenoeg gelijk aan de eis van de officier van justitie. Die wilde hem voor 12 maanden de cel in hebben, zo meldt de Stentor.

Taxichauffeur

De Kloosterhaarder was de taxichauffeur van Jeroen Kerssies uit Slagharen en enkele vrienden. De man heeft volgens de rechter zijn verantwoordelijkheid als taxichauffeur niet genomen. Hij reed veel te hard, overtrad verkeersregels, sneed bochten af.

Op de N34 ging het mis. De man ramde een auto in de flank. Kerssies werd uit de auto geslingerd. Hij werd later gevonden onder de taxi die in een sloot was beland. Hij was ter plekke overleden, zijn kameraden kwamen er met lichte verwondingen van af.

De Kloosterhaarder is inmiddels geen taxichauffeur meer. Hij heeft zijn taxipas moeten inleveren.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Tien maanden cel voor taxichauffeur na dodelijk ongeluk”

johnjanos|22.09.11|09:56

In dit geval vind ik het terecht dat de chauffeurspas al ingetrokken kan worden voordat de betrokkene is veroordeeld. Als je dit zo leest is het bij de beesten af en moeten de passagiers doodsangsten hebben uitgestaan.
Mij is tijdens de opleiding tot taxichauffeur een heel ander rijgdrag aangeleerd…

Taxi Ahmed|26.09.11|23:08

Kom dan maar eens in Hengelo kijken, het gaat daar jaren “net” goed en verbaast mij nog steeds dat er nog geen dooien zijn gevallen…..