Groene Taxi, RTC, Rottterdamse Taxicentrale, aardgas

Groene taxi’s RTC missen extra aardgas-vulpunt

De groene taxi’s van de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) hebben nog last van de gebrekkige aardgas-infrastructuur in Rotterdam. Doordat er nu nog maar 1 tankstation voor aardgas in Rotterdam is, moeten de taxi’s extra kilometers maken of soms zelfs overschakelen op benzine om de pomp te halen.

Sinds mei is RTC begonnen met een pilotproject met groene- of eco-taxi’s. De taxi’s zijn buiten de spits 30 % goedkoper dan een ‘gewone’ taxi. De proef blijkt nu al een succes. Per maand melden zich honderden klanten extra voor de groene taxi.

Kosten

RTC is blij met de toegenomen belangstelling maar komt nog niet uit de kosten, laat woordvoerster Laura Mout in Metro weten:”Het is leuk zoals het nu loopt, maar het weegt nog niet op tegen de kosten.”

“De eco-taxi’s rijden op aardgas, maar er is maar één plek in Rotterdam waar je aardgas kan tanken. Alleen bij Rotterdam-The Hague Airport. Daar staan dikwijls files en als je op Zuid rijdt en je tank is bijna leeg, dan heb je dus een probleem.”

CNG Net

CNG Net, exploitant van aardgas-tankstations, is druk doende om een nieuw tankstation voor aardgas te bouwen in Rotterdam-zuid. Dat zou voor het einde van het jaar gerealiseerd moeten worden.

Een derde tankstation moet er midden volgend jaar komen, zegt CNG Net-manager Jeroen Jones ”Daarmee zit het met de dekkingsgraad in Rotterdam wel goed. De chauffeurs zullen even geduld moeten hebben.”

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.