taxibord, taxi, daklicht

Proef met taxi’s in centrum Wijchen met jaar verlengd

WIJCHEN – De proef waarbij taxi’s het centrum van Wijchen in mogen wordt verlengd met een jaar. Er zijn in het afgelopen jaar nauwelijks klachten bij de gemeente binnen gekomen over de taxi’s in het centrum.

De verlenging is ook te danken aan het uitblijven van de evaluatie die de taxibedrijven was toegezegd, zo meldt de Gelderlander. Kwestie van behoorlijk bestuur om wel te evalueren, aldus het college van Wijchen.

Autovrij

Sinds de herinrichting is het Wijchense centrum min of meer autovrij. Op verzoek van bewoners startte ruim een jaar geleden een proef om taxi’s toch te laten rijden.  Sindsdien hebben twee Wijchense taxibedrijven en de Regiotaxi een ontheffing. En dat loopt goed, aldus het college.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.