rechtbank, rechter

Overvallers taxichauffeur Amsterdam tot twee jaar celstraf

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft twee mannen veroordeeld voor een gewapende overval op een taxichauffeur in januari van dit jaar. Een Amsterdammer is conform de eis van het OM veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en een Rotterdammer tot 30 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Het OM is tevreden met de uitspraak.

Bedreiging

De taxichauffeur werd in de nacht van 19 op 20 januari rond 02.00 uur onder bedreiging van een vuurwapen in de Molenwijk in Amsterdam overvallen. Twee mannen beroofden hem van geld en persoonlijke bezittingen.

De chauffeur waarschuwde de politie en gaf het signalement van de twee mannen door. Surveillerende agenten zagen twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Na een achtervolging waarbij geschoten werd, kon een 23-jarige Rotterdammer worden aangehouden. De ander, een 19-jarige Amsterdammer, wist te ontkomen. Hij werd 11 dagen later alsnog gearresteerd.

Gevangenisstraf

De Amsterdammer mocht ondanks bezwaar van het OM van de rechter zijn zaak in vrijheid afwachten. Hij is conform de eis veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De rechtbank gelastte tevens zijn gevangenneming.

Tegen de 23-jarige Rotterdammer had het OM 12 maanden gevangenisstraf met TBS geëist.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.