tilburg, taxistandplaats, taxi, taxichauffeur

‘Racisme was motief voor moord op Tilburgse taxichauffeur’

BREDA – Het motief voor de moord op de Tilburgse taxichauffeur Radj Anand (37) vorig jaar in Kaatsheuvel is mogelijk ‘racisme’. Een van de twee jongste Poolse verdachten (beiden 25) die vastzitten voor de moord, heeft een hakenkruis op zijn arm. Hij zou geroepen hebben dat hij ‘die zwarte’ zou pakken.

Dat kwam naar voren tijdens een pro formazitting in Breda tijdens een uitgebreid relaas van advocate Esther Vroegh, zo meldt BN/DeStem. Vroegh staat de derde verdachte bij.

Taxi

Anand werd op 9 oktober gevonden aan de Duinlaan in Kaatsheuvel, niet ver van zijn taxi. Hij was met zeven schoten om het leven gebracht. Aanvankelijk leek zijn dood een roofmoord.

Tijdens de zitting van dinsdagochtend bracht advocate Esther Vroegh namens haar 43-jarige cliënt echter naar voren dat Anand’s TomTom, een portefeuille met wat geld, bankpasjes en een iPhone niet ver van de taxi werden teruggevonden. Hieruit maakt zij op dat het niet om een roofmoord ging.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.