Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

Taxichauffeur krijgt 500 euro boete na dodelijk ongeluk

ARNHEM – Een 22-jarige taxichauffeur uit Culemborg is vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval veroordeeld tot een boete van 500 euro. Het ongeluk onstond omdat hij een andere weggebruiker, die vermoedelijk te hard reed, te laat zag aankomen. De rechter heeft bij zijn oordeel ook meegewogen dat de chauffeur contact met nabestaanden van het slachtoffer heeft onderhouden.

De chauffeur was op 21 juni 2010 met vier inzittenden op weg naar een zorgboerderij in de gemeente Geldermalsen. Hij naderde de onoverzichtelijke kruising van de Oude Waag met de Busterweg en de Zeedijk. De taxichauffeur minderde wel vaart en keek naar rechts. Maar pas op het laatste moment merkte hij een bestelbus van rechts op, die voorrang had.

Taxi

Er ontstond een aanrijding en hij kwam met zijn taxi in het water terecht. Met hulp heeft de man iedereen uit de wagen kunnen halen, maar voor een 35-jarige vrouw uit Culemborg kwam de hulp te laat. Ze overleed drie dagen later in het ziekenhuis.

De rechtbank stelt dat de taxichauffeur zijn snelheid onvoldoende heeft aangepast en de bestelbus geen voorrang heeft verleend. Maar ze houdt er rekening mee dat de bestelbus ook te hard heeft gereden voor de situatie ter plaatse, zo meldt de Gelderlander.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxichauffeur krijgt 500 euro boete na dodelijk ongeluk”

peter leen|17.11.11|14:12

mijn dochter is op 09-05-2009 doodgereden door iemand die 130 km reed door het rood niet heeft uitgeweken niks geen contakt gehad met mij en mn vrouw deze man heeft nog geen eens een boete gehad nul.
en deze bestel reed ook te hard en ander krijgt boete ik weet het niet meer in dit land.
Volgens mij komen die rechters van een andere planeet.
Ons leven is totaal verwoest heb mijn winkel verkocht want mn vrouw kon niet meer ga nu in Januari op de taxi rijden in Amsterdam ZIE JULLIE PETER LEEN