ambulance

Zwarte taxi botst tegen boom, passagier komt om het leven

Het ongeluk in Loon op Zand waarbij zaterdagnacht een 20-jarige man uit Sprang-Capelle om het leven kwam, werd veroorzaakt door een dronken militair die in zijn vrije tijd een illegale taxi bestuurde (snorder). Dat zegt een van de passagiers. De vijf passagiers hadden zelf bewust de ‘zwarte taxi’ geregeld. Eén van hen kwam om het leven toen de auto tegen een boom botste en hij uit het voertuig werd geslingerd.

Een van de jongens was jarig en vierde dat in de ouderlijke woning in Loon op Zand. Ter afsluiting zouden ze gaan stappen in Tilburg. Het werd een geslaagde avond, tot het op de weg terug vreselijk misging.

Zwarte taxi

Met zijn vijven regelden de jongens op straat een zogenoemde ‘zwarte taxi’. Een 23-jarige militair uit Terneuzen van Turkse komaf, die de auto bestuurde, had eigenlijk maar plek voor vier passagiers.

“Dat je met een man meer instapt is natuurlijk niet de bedoeling, maar je weet dat ze daar in een zwarte taxi niet zo moeilijk over doen. En het scheelt een hoop geld op zo’n rit. We hadden het al eerder gedaan en toen ging het ook goed”, meldt een van de jongens in het AD.

 Alcohol

Wat de jongens niet doorhadden, was dat de 23-jarige militair uit Terneuzen volgens de politie vijf keer meer had gedronken dan het wettelijk maximum voor een beginnend bestuurder. De 23-jarige militair die de vrienden naar huis bracht, is aangehouden. Omdat het om een militair gaat, is de Koninklijke Marechaussee betrokken bij het onderzoek.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Zwarte taxi botst tegen boom, passagier komt om het leven”

Rodney|12.12.11|16:31

Ronduit schandalig van de militair, ook erg dom van de jongens.
Sterkte voor de nabestaande.

Ismael|15.12.11|06:29

wat een drama.
Het wordt tijd om eens wat te gaan doen tegen die snorders.

Bollebas|15.12.11|10:58

Tja, het was ook hun eigen verantwoording om met zo’n iemand mee te rijden, niet verzekerd, dronken en illegaal bezig en dat allemaal voor die paar centen… ik merk het steeds vaker dat er chauffeurs in het weekend vrij vragen om te kunnen snorden… En dan roepen ze ook brutaal dat het “HUN” vaste klanten zijn….

pieter|15.12.11|12:45

Tja, zo zie je maar ieder voordeel heb zijn NADEEL!!!!

Jeroen|15.12.11|12:55

Zo blijkt maar weer goedkoop is duurkoop, heel erg triest allemaal, en zo heel veel scheelt het niet , meestal rekenen deze gasten € 25,00 voor een rit als deze, als deze rit door een taxibedrijf met een busje zou zijn gereden had het ongeveer een euro of 5 duurder geweest.