pvda-kamerlid, ahmed marcouch

Kamerleden: Justitie moet drugshandel in taxi aanpakken

VIDEO – PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch en D66-Kamerlid Boris van Ham roepen het Openbaar Ministerie op drugsdealers in de taxi hard aan te pakken. Aanleiding is onderstaande uitzending van PowNews waaruit blijkt dat sommige Amsterdamse taxirijders zich aan drugshandel schuldig zouden maken.

Bekijk hieronder de uitzending van PowNews:

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Kamerleden: Justitie moet drugshandel in taxi aanpakken”

tareix|12.01.12|13:26

Door deze praktijken van een in mijn ogen zeer kleine groep chauffeurs en de manier hoe deze in het nieuws komen word de hele taxi wereld wederom naar beneden gehaald.

Jeroen|12.01.12|13:27

Je mag niet discrimineren natuurlijk, maar ik heb niet een perfect en accentloze Nederlandse chauffeur gezien of gehoord, het feit dat je met een baseball-petje op je hoofd aan het werk bent getuigd van weinig respect voor je klanten. Jammer dat dit soort “medelanders” nu ook de taxi als distributiekanaal gebruikt, oppakken,beslag leggen, en dechauffeurspas en vergunning intrekken, ook die van de procuratiehouder natuurlijk, je zult zien dat het niveau dan weer gaat stijgen

Mo|12.01.12|15:54

Hoi Jeroen om de procuratiehouder ook aan te pakken gaat een beetje te ver de persoon in kwestie gewoon hard aan pakken alle vergunningen afpakken (taxi).
En dan onderzoek starten om te kijken of de procuratiehouder hiervan ook op de hoogte is en mee doet

Mike.Rotterdam|12.01.12|17:05

Je hebt gelijk Jeroen.Als hier een procuratie houder achter zit en je hebt er die soms een berg jongens op straat hebben dan ook gelijk die aansprakkelijk stellen en alle papieren afnemen . Jammer dat de tca genoemd word,hier zitten ze natuurlijk niet op te wachten. Waardeloos als je elke keer na dit soort berichten klanten moet uitleggen wat voor soort mensen dit zijn die je branche vervuilen. Waarom word er nou nooit eens iets positiefs landelijk in de media gegooid? Kom op KNV,pak je kans!!

Ruud|12.01.12|17:38

Het is net als bij het voetbal. Een kleine groep speelt zich in de kijker bij politiek en media en de goedwillende supporter moet zich vervolgens twee keer bedenken voor hij/zij een vlaggetje in de auto aanbrengt van de favoriete club. Al die chauffeurs, bruin, zwart , geel wit etc. die dagelijks bij nacht en ontij de warme bedstede verlaten om een boterham verdienen en niets met deze activiteiten te doen hebben worden hier enorm mee geschoffeerd.

Ruud|12.01.12|17:38

Het zal wel als met zoveel spierballentaal door de overheid aflopen met nog meer controle op rijtijden en of de rittenkaart wel goed is ingevuld. We mogen ons straks weer opmaken voor nog meer controle zonder dat de echte criminlen worden opgepakt.

Taximan|14.01.12|14:59

Tsja, in Amsterdam kun je op iedere hoek van de straat drugs scoren …

anonieme oudere chauffeur|16.01.12|20:14

Zulke ettertjes heb je in elke stad en niet specifiek een bevolkingsgroep hoor………………
Je pikt ze er vaak wel uit, draaien een stuk minder uren dan de meeste andere jongens.En hebben 9 vd 10 x de velgen net 2 maatjes te groot……………

paul|19.01.12|14:28

Volgens mij hebben wij in Nederland wetten die uitgevoerd en gehandhaafd dienen te worden, de handel in drugs is illegaal en strafbaar. Het valt dus onder de verantwoordelijkheid van de handhavers om drugshandel aan te pakken, of dat nou in een taxi gebeurt of niet, en niet pas na een uitzending van POWnews… makkelijk scoren zo voor de heren M. en v.d. H. overigens worden taxichauffeurs ook in andere programma’s extra benoemd zoals in Wegmisbruikers of Blik op de weg… Schandalig!

yil|20.01.12|10:11

het is jammer dat ze dit soort dingen uitzenden voor dat ze de criminelen hebben opgesoort denk je nou echt dat deze jongens nu nog dealen in de taxi.
en weer word onze bedrijfs naam de TCA in genoemd, Dat is weer slechte reclame

Taxiinarnhem|02.02.12|12:10

Laten ze dan ook direct de scholieren aanpakken die op school dealen, de horecamedewerkers die in café of bar drugs aanbieden en de politieagenten die wit poeder graag aan een ander doorverkopen voor een aanvulling op hun salaris. Heb ik de dealende militairen al genoemd?
Wat bedoel ik hiermee? Er is geld te verdienen met drugshandel en dus zit er in iedere beroeps-/bevolkingsgroep wel een paar personen die graag een illegaal centje bij willen verdienen…
Taxichauffeurs zijn dus net mensen…