Amsterdam, Leidseplein, taxistandplaats

Verhuizing taxistandplaats Leidseplein nog steeds niet rond

De tijdelijke verhuizing van de taxistandplaats op het Leidseplein naar de Leidsebrug is nog steeds niet rond. De gemeente en het stadsdeel Centrum kunnen het niet eens worden wie verantwoordelijk is voor de verhuizing naar de Leidsbrug, tegenover het American Hotel.

Het ging om tijdelijke maatregel. Als uit een evaluatie blijkt dat de overlast afneemt, wordt de situatie definitief. Half februari wordt nu pas een echt besluit genomen, zegt een woordvoerder van stadsdeel Centrum tegen het Parool.

Taxistandplaats

De taxistandplaats zou eind 2011 al verhuisd moeten zijn naar de Leidsebrug op vrijdag- en zaterdagnacht. Dit besluit was genomen om overlast van toeterende taxi’s en lawaaiige klanten te bestrijden. In december bleek echter dat daar voorlopig niets van terecht zou komen.

Toezichthouders eisten namelijk een hek langs de standplaats, precies zoals nu ook op de standplaats bij het Kleine-Gartmanplantsoen, zodat klanten alleen in de voorste taxi’s kunnen stappen. Bovendien was er geen goed plan voor de afwikkeling van het verkeer, en zou de veiligheid van fietsers en voetgangers in het geding zijn.

Stadsdeel

Donderdag zei wethouder Eric Wiebes (Verkeer) dat de bal bij het stadsdeel ligt. Volgens het stadsdeel is ook de gemeente verantwoordelijk.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.