politie, arrestatie

Mannen opgepakt na mishandeling taxichauffeur Nijmegen

Twee mannen zijn opgepakt omdat ze een taxichauffeur in Nijmegen hebben mishandeld. Ze kregen onenigheid over de ritprijs, schopten tegen de taxi, sloegen de chauffeur en vernielden de binnenspiegel van de taxi. De taxichauffeur meldde dit bij de politie.

De twee mannen waren zondagochtend tegen 4.30 uur in Millingen aan de Rijn ingestapt en zouden voor een afgesproken bedrag naar Malden worden gebracht.

Taxirit

Eenmaal onderweg wilde het tweetal echter dat de taxi via het centrum van Nijmegen zou rijden omdat ze iets wilden eten. Toen de taxichauffeur zei dat de taxirit dan duurder zou worden ontstond een discussie.

De ruzie resulteerde in het vernielen van de binnenspiegel, een trap tegen de deur en een vuistslag tegen het hoofd van de chauffeur. Nadat de mannen uiteindelijk op de Malderburchtstraat in Nijmegen waren uitgestapt liepen ze weg richting Malden.

Taxichauffeur

Op de Oprijlaan in Malden troffen politieagenten twee mannen die voldeden aan de omschrijving die de taxichauffeur had gegeven. De chauffeur verklaarde dat dit het juiste tweetal was. Hierop zijn de mannen, Maldenaren van 21 en 26 jaar oud, aangehouden ter zake vernieling en mishandeling.

De taxichauffeur deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.