rechtbank, rechter

Taxi-overvallers cel in na gebruik noodknop chauffeur

Het gebruik van de noodknop door een Rotterdamse taxichauffeur, heeft ervoor gezorgd dat twee taxi-overvallers gepakt zijn en veroordeeld tot drie jaar respectievelijk 20 maanden cel. Omdat de taxichauffeur de noodknop induwde,  kon de taxicentrale precies horen waar de mannen naar toe wilden. Daar stond de politie hen op te wachten.

De chauffeur kreeg vorig jaar augustus tijdens een rit een pistool in zijn zij gedrukt en werd bestolen van 70 euro rittengeld. Vervolgens dwongen de twee overvallers hem naar naar een pinautomaat op de Peppelweg in Schiebroek te rijden, waar hij met het pistool op het hoofd 250 euro moest pinnen.

Taxi

De Rotterdammer Tommy S. (35) kondigde al aan dat langs een tweede geldautomaat gereden moet worden. Maar als de overvaller weer met het slachtoffer bij de taxi arriveert, is de politie al aanwezig. Die was gewaarschuwd door de taxicentrale, zo meldt de Weekkrant.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxi-overvallers cel in na gebruik noodknop chauffeur”

Eminent|03.03.12|12:24

Kan mij niet zwaar genoeg gestraft worden, alleen al op het wapenbezit zou minimaal 3 jaar als eis mogen staan en dan te beginnen bij een mes.
Consequente en preventief fouilleren zou elk moment van de dag moeten mogen en dan ook geen gezeik van MIJN privacy is mijn recht want als je iets op zak heb wat verboden is moeten je rechten vervallen naar alleen plichten die je hebt tegen over de wetshandhavers, geeft oom agent weer zijn respect terug en de wereld gaat anders door het leven.