politie, arrestatie

Politie pakt snorder op in Breda voor illegale taxidiensten

De politie heeft afgelopen weekend een snorder aangehouden in Breda. Een 46-jarige man uit Breda werd zondagochtend om 3.15 uur betrapt omdat hij drie stappers zonder vergunning voor 30 euro naar Made wilde brengen. De man werd al langer verdacht van illegale taxidiensten.

De dienders zagen dat de reeds verdachte auto weer op de Adriaan van Bergenstraat (Centrum) stond. Dat is een beruchte plek in Breda voor snorders om zich op te houden. Ze hielden het voertuig in de gaten en zagen dat er drie personen in de auto stapten.

Wet Personenvervoer

De auto werd gevolgd en op de Terheijdenseweg aan de kant gezet. Er bleek door de bestuurder een daadwerkelijke afspraak gemaakt te zijn met de drie inzittenden om hen voor 30 euro naar Made te brengen. De politie maakt proces-verbaal op ingevolge de Wet Personenvervoer.

De politie treedt op tegen snorders omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie met de reguliere taxibranche onder meer door het ontduiken van belastingen en premies. ¬†Ook is er regelmatig sprake van overlast omdat zij op straat stappers hun diensten aanbieden. Verder hebben zij vaak geen (inzittenden)verzekering afgesloten, bovendien hebben de auto’s die zij gebruiken soms technische gebreken.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.