taxibord, daklicht, België

Veel mis met Belgische taxi’s tijdens controle in Kortrijk

Bij een taxicontrole in het Belgische Kortrijk bleek er veel mis te zijn met de taxi’s. De politie controleerde zaterdag hierbij twaalf taxivoertuigen. De taxi’s behoren toe aan vijf verschillende bedrijven. Geen enkel voertuig bleek wettelijk in orde.

Naast tal van inbreuken op het specifieke taxidecreet en inbreuken op de bescherming van de klant werden ook taxi’s aangetroffen waarvan de technische keuring vervallen was. In één geval had de taxichauffeur zelfs geen geldig rijbewijs.

Inspectie

De politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) controleerde in samenwerking met andere inspectiediensen. Aan de actie namen ook tien inspecteurs van politie deel die aan de West-Vlaamse politieschool de opleiding verkeersspecialist volgen. Zij werden daarbij bijgestaan door drie controleurs van de RVA en twee van de FOD Financiën, meldt het Nieuwsblad.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Veel mis met Belgische taxi’s tijdens controle in Kortrijk”

johnjanos|22.03.12|13:58

Wat kunnen mij die taxi’s in Belgie schelen..? Ik ben elders in Europa geweest en mij in een Mercedes laten vervoeren waar je door de gaten in het chassis het wegdek onder je voorbij zag schieten. Of wil men hiermee zeggen dat het wagenpark in onze branche nog niet zo slecht is..?