officier van justitie

Forse celstraffen geëist na moord op Tilburgse taxichauffeur

Het Openbaar Ministerie heeft forse celstraffen geëist tegen de Poolse verdachten van de moord op de Tilburgse taxichauffeur Anand Radji Ramdin. De 43-jarige Adrian W. hoorde zestien jaar celstraf tegen zich eisen. Tegen de 24-jarige Zizilaw J. werd veertien jaar cel geëist en tegen de 24-jarige Kamiel O. klonk een strafeis van twaalf jaar cel.

Volgens het OM is Adrian W. de aanstichter van de schietpartij. Hij en Zizilaw J. hebben geschoten, Kamiel O. is medeplichtig.

Rechtbank

De Poolse verdachten legden in de rechtbank verschillende verklaringen af wie er geschoten zou hebben. Ze beschuldigden elkaar. Een zei zelfs dat niemand geschoten zou  hebben.

Anand Radji Ramdin werd in oktober 2010 gevonden met zeven schotwonden in hart en longen in een greppel aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. In een aflevering van het televisieprogramma Brandpunt vertelde de verdachte Adrian W. dat hij specifiek op zoek was naar een donker persoon om te vermoorden.

OvJ

“Hij stond die ochtend op met het idee dat hij iemand wilde zien sterven. Dat reken ik hem zwaar aan”, zei de officier van justitie volgens Omroep Brabant.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Forse celstraffen geëist na moord op Tilburgse taxichauffeur”

michael|31.03.12|08:31

Dit vind ik geen forse straffen kom nou toch iemand het leven ontnemen en dan zouden ze na zon 10jaar effectieve straf al weer vrij komen ? nee dit is geen gerechtigheid voor mij zouden ze levenslang moeten krijgen en als escape de pil van drion .