Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

Polen krijgen 15 jaar cel voor moord op Tilburgse taxichauffeur

Twee Polen zijn veroordeeld voor de moord op de Tilburgse taxichauffeur Anand Radji Ramdin. Zij krijgen 15 jaar gevangenisstraf, zo oordeelt de rechtbank in Breda. Eén Poolse verdachte is vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord.

De vrijgesproken verdachte zou zijn weggelopen en niet mee meegewerkt hebben aan de moord. Hij moet wel drie jaar zitten voor een eerdere poging tot beroving van een taxichauffeur uit Den Haag in juni 2010.

Taxibranche

Moord met voorbedachte rade is bewezen volgens de rechtbank. Die zegt rekening meegenomen te hebben dat de moord veel impact heeft gehad op de familie van het slachtoffer en de taxibranche.

Wie precies de kogels heeft afgevuurd, is nog onduidelijk. Maar dat maakt volgens de rechtbank niet uit, omdat ze beiden de moord beraamd hebben, meldt Omroep Brabant.  Bovendien probeerden ze samen het lichaam te verstoppen in een greppel. DNA van beide mannen is op het lichaam van de overleden chauffeur aangetroffen.

Taxichauffeur

De daders hadden van tevoren bedacht een taxichauffeur te beroven en ‘op te ruimen’. Hij werd willekeurig uitgekozen en doodgeschoten op een afgelegen weg bij een camping in Kaatsheuvel.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.